O prostornom potencijalu odlučit će struka i građani

Zagreb na Savi - Nasipi

Zagreb, 9.travnja 2014. – na danas otvorenoj konferenciji o tržištu nekretnina prezentirani su potencijali programa Zagreb na Savi pred više od stotinu sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Uvodnu riječ na konferenciji održao je veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj David Slinn, dok je konferenciju otvorila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš. Zemlja partner događanja je Velika Britanija, a glavne teme su energetika, infrastruktura, EU fondovi, održivost i poslovne nekretnine.

S obzirom na višenamjenski karakter, potencijali programa Zagreb na Savi podijeljene su u 4 glavne kategorije. Stabilizacija razina podzemnih voda te zaštita od poplava kao vodoprivredni potencijal, razvoj plovnog puta na rijeci Savi kao prometni, korištenje potencijala rijeke za proizvodnju električne energije te oslobađanje prostora u Zagrebu kao potencijal za urbanu regeneraciju.

Voditelj programa, Leo Penović naglasio je da prostor u Zagrebu postaje razvojni potencijal o čijoj će budućnosti i namjeni morati odlučiti struka i građani, a zadaća voditelja programa je ne opteretiti taj prostor niti jednim eurom zahtjeva povrata investicije. Jedino na taj način planiranje i osmišljavanje tog prostora može biti slobodno i transparentno.

Close Comments

Comments are closed.