Priznanje američkog sveučilišta Virginia Tech tvrtki Program Sava d.o.o.

Zagreb, 4. srpnja 2018. – Nakon višegodišnje uspješne suradnje, Fakultet za prirodne resurse i okoliš američkog sveučilišta Virginia Tech tvrtki Program Sava d.o.o. dodijelio je priznanje za doprinos programu globalnog vodstva u održivosti za koji se dio nastave održava u Republici Hrvatskoj. Priznanje su tvrtki uručili prof.dr.sc. Anamaria Bukvić te direktor programa globalnog vodstva u održivosti prof.dr.sc. Michael J. Mortimer. Suradnja dvaju organizacija uspostavljena je posredstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a temelji se na razmjeni iskustava o najboljim primjerima održivosti iz prakse te interaktivnim radionicama na kojima studenti analiziraju model upravljanja Programom zaštite, uređenja i korištenja rijeke Save i zaobalja od granice s Republikom Slovenijom do Siska, poznatijem kao Zagreb na Savi.

Desetak studenata diplomskog studija i ovom se prilikom upoznalo sa strukturom vođenja programa Zagreb na Savi te načinima participacije dionika pri donošenju odluka tijekom razvoja nakon čega je održana radionica sa stručnjacima tvrtke Program Sava d.o.o.

Sveučilište Virginia Tech osnovano je 1872., a nalazi se među 5% najboljih sveučilišta u Sjedinjenim Američkim Državama te je najbolje rangirano sveučilište iz države Virginije. Fakultet za prirodne resurse i okoliš djeluje kao sastavnica sveučilišta Virginia Tech kroz svoja četiri odjela na kojima trenutno studira više od tisuću studenata.

Close Comments

Comments are closed.